© SAVE THE CITY GARDENS  - GAUTHIER DE CROMBRUGGHE

Home

Hier begint ons verhaal

Waarom

Hier vertellen we je waarom

onze stadstuinen belangrijk zijn.

Save The City Gardens

Hier vertellen wie we zijn en waarom we dit allemaal

doen. We vertellen je ook wat willen bereiken.

Help mee

Hier vertellen hoe je ons kunt helpen.

Je vindt hier alle info over ons.

Wie is Save The City Gardens?

Save The City Gardens is begonnen met een buurtcomité dat ondertussen gegroeid is tot een beweging van meer dan 1000 mensen die de gedachte van het behoud van stadstuinen voorstaan. 

Save The City Garden krijgt steun van zowel bewoners als beleidsmakers die de leefbaarheid van onze stad nauw aan het hart ligt. Dankzij haar stadstuinen maken we een unieke stad. Stadstuinen moeten voor ieder van ons betaalbaar blijven en moeten blijven bestaan, en dit niet alleen in de rijkere buurten.

Bescherm mee de groene binnenstadstuinen! Deze groene longen – beschermen ons tegen de pollutie – en dragen bij tot het behoud van de biodiversiteit in de stad.


Ze kosten ons niets, maar zijn enorm kostbaar voor onze gezondheid en ons geluksgevoel.


Samen kunnen we ervoor zorgen dat de stadstuinen blijven bestaan en dat zij hun belangrijke rol voor mens en natuur kunnen blijven spelen. Stadstuinen zijn kwetsbaar en vaak de sluitpost bij stadsvernieuwingsprojecten. Het is net daarom zo belangrijk om de binnenstadstuinen te beschermen.Wat we met Save The City Gardens concreet willen:


1. Een duidelijke wetgeving die de resterende stadstuinen in onze steden beschermt en ervoor zorgt dat die stadstuinen niet meer worden volgebouwt. Stadstuinen, ook deze in privé eigendom, hebben een enorm openbaar belang. Overheden en publieke instellingen en scholen zouden daarbij het voorbeeld moeten geven met doordachte struktuurplannen voor herbeplanting.


2. Een subsidie van de stad en gemeenschap die burgers aanmoedigt om hun in de loop der jaren volgebouwde koeren, garages en ateliers weer vrij te maken voor groen.


 

Volg ons mee op:

Alive

Hier vind je vrienden en foto’s van Save The City Gardens.

Stadstuinen moeten blijven, niet alleen in de rijkere buurten. Iedere stadbewoner heeft recht op een groene oase. Save the City Gardens is een ongebonden beweging van bewoners die de leef- en woonkwaliteit een warm hart toe dragen. Save the City Gardens heeft geen financieel oogmerk en is geen ecologische- noch politieke partij. Save the City Gardens steunt kleine buurtcomités om hun belangen beter bij het stadsbestuur kenbaar te maken.


Ja, Save the City Gardens is van mening dat dit standpunt bijtreden gratis moet zijn voor iedereen!

Français - Nederlands - English